"Cu Iz de bine"

AL DI MEOLA 2006

Scriu acest articol, în preziua concertului lui Al Di Meola de la Opera Română din Cluj Napoca, care va avea loc la data de 14 august 2015, având ocazia să-l (re)vedem pe marele artist cu noul său album “Elysium”

 

Picture 5347

Trăind în mediul muzical, chiar fiind activ muzical (amator), am fost privilegiat prin anii ‘80 în obţinerea multor informaţii muzicale şi materiale înregistrate pe: LP (long play) pe benzi de magnetofon şi casete audio.
Prin anul 1984 am primit înregistrarea concertului lui Al Di Meola, John McLaughlin, Paco De Lucia. Cu o întârziere de patru ani de la data concertului.

 

Nu-mi imaginam în acea perioadă că va veni vremea să pot vedea şi asculta concerte live cu cu unul dintre cei trei protagonişti.

În anul 2006 fiind în vizita la fiica mea, studentă la stmatologie în Timişoara, oraşul studenţiei noastre (al soţiei şi al meu), am participat la prima ediţie a festivalului „Plai”, (care este cel mai mare festival de world music din Europa organizat 100% de voluntari.

Totodată este cea mai importantă manifestare de gen din România, recunoscută şi menţionată în top 5 cele mai importante festivaluri de world music din Europa) unde, cap de afiş a fost: Al Di Meola şi percuţionistul Gumbi Ortiz.

 

Al Di Meola, este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Este născut în New Jersey, SUA

 

Invitaţia primită de la fiica mea şi soţul ei.

 

Impresii după concert !

1 Comment

  1. http://www.e-sanatatefapte.com

    Mersi! Un articol minunat, nu intotdeauna gasesti ceva demn de luat in considerare.

    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *